Projekt Znanja4Obuću pridonosi promicanju europske izvrsnosti i visoke kvalitete u visokom obrazovanju. On uvodi inovativne alate za prilagodbu i ažuriranje učenja i usavršavanja pružatelja visokog obrazovanja za menadžere, dizajnere i inženjere, kako bi se postigla veća kreativnost, inovativnost i visoke performanse u Europskoj proizvodnji obuće i srodnim sektorima.

Predviđeni rezultati projekta / proizvoda su:

Rezultat 1: Mapiranje trokut za znanja za prijenos istraživanja i inovacija u proizvodnji obuće
Cilj ovog rada je dati dubok uvid u potrebe tržišta rada za visoko kvalificiranih stručnjaka u proizvodnji obuće s pravom mješavinom uzdužnih i profesionalnih vještina, kako bi se poboljšao prijenos noviteta koji dolaze iz istraživanja i inovacija u proizvode, procese i usluge koji pružaju dodanu vrijednost. Preuzmite izvješće (pdf)

Rezultat 2: Program obuke i e-learning sadržaja za prijenos istraživanja i inovacija
Tečajevi će biti usmjeren na razvijanje vještina i kompetencija za istraživanje, inovacije i tehnološki transfer primjenjuje na proizvodnji obuće. Tri modularni tečajevi će se razvijati, s 4 jedinice / modula svaki (ukupno 12 modula), za program obuke ima 125 ukupan broj sati.

Rezultat 3: Multimedijalni priručnik za obuku baziranu na projektu te na virtualnom zapošljavanju studenata Visokog Obrazovanja te pripravnika iz malih i srednjih poduzeća (SMEs)
Sadržaj multimedijskih priručnika za studente i mentore će se izraditi i ugraditi u e-knjižicu

Rezultat 4: Platforma Znanja4Obuću  za prijenos istraživanja i inovacija u proizvodnji obuće
Online platforma temeljena na znanju će biti dizajnirana, razvijena i ostvarena.To će integrirati razvijene resurse u okviru projekta (kurikulum, sadržaj obuke, vodiče, drugi resursi) kako bi nalikovali na istraživanje bazorana na internetu i na razvojni cent koji će djelovati na virtualnom zapošljavanju vježbenika i aktivnostima baziranih na  projektu.

Rezultat 5: Poduzetničko razmišljanje u proizvodnji obuće – Knjiga predavanja za intenzivni ljetni tečaj
Ova e-knjiga će se koristiti i biti testirana od sudionika u intenzivnom Ljetnom Tečaju

Događaj: Istraživanje i inovacije u proizvodnji obuće – Zadnja konferencija
Sudionici: stručnjaci, znanstvenici i drugi stručnjaci iz industrje obuće ii kože, sveučilišta, istraživačkih instituta i obrazovnih centara.

Učenje / podučavanje / aktivnosti obuke
Intenzivni program za učenike visokog obrazovanja
Sudionici (studenti) će slijediti osnovnu i izbornu nastavu gdje će dobiti znanja i vještine za pretvaranje inovativnih ideja u pokretanje tvrtke u sektoru obuće. Oni će se podučavati od strane trenera iz partnerskih institucija, te će biti trenerani od predstavnika obučarskih tvrtki.